Odabir Mjesta Za Vježbanje

Odabir Mjesta Za Vježbanje
Odabir Mjesta Za Vježbanje

Video: Odabir Mjesta Za Vježbanje

Video: Odabir Mjesta Za Vježbanje
Video: Odabir i redoslijed vježbi upjevavanja Važno ! 2024, April
Anonim

Gdje je najbolje započeti? Kada tek savladavamo praksu joge, kada joga tek postaje navika, izbor mjesta postaje važan faktor.

Mesto dlja praktiki
Mesto dlja praktiki

Mjesta na kojima nam je ugodno biti pozitivno utječu na satove joge. Tamo gdje je oku ugodno, gdje se možemo opustiti, odmoriti. Mnogo je takvih divnih mjesta.

Najbolje mjesto za vježbanje je nesumnjivo priroda. Gdje možemo uživati u prekrasnim krajolicima i zaboraviti na gradsku vrevu. Priroda je skladna i to može igrati značajnu ulogu u našoj praksi. Pejzaži doprinose mirnijem raspoloženju, a to će zauzvrat doprinijeti dubljoj svijesti o sebi i svojim potrebama. To će nam olakšati da se "čujemo".

Nije uvijek moguće vježbati na otvorenom. Šta možemo učiniti u ovom slučaju? Bilo bi dobro ako nađemo mjesto na kojem ćemo redovno učiti. Odnosno, ako s vremena na vrijeme vježbamo na istom mjestu, čini se da je okolina zasićena našom energijom i možemo se prilagoditi mnogo brže.

To nije uvijek slučaj. Morate vežbati u različitim uslovima. U ovom slučaju, prije početka vježbe, možemo urediti mjesto i pripremiti ga sa onim što čistimo. Ono što će ovdje igrati ulogu nije nešto što će jednostavno postati čišće. Izvođenjem takve pripreme naplaćujemo „svoje“mjesto i vježbanje joge je uspješnije. Čini se da nećemo izvoditi složene radnje, ali učinak će biti značajan!

Takođe, što je dobro ako se lokacija s vremena na vrijeme ne promijeni, vrlo je važno vježbati u isto vrijeme. U tom će se slučaju razviti određena cikličnost koja će nam dati željeno raspoloženje. Kada se ponove mjesto i vrijeme vježbanja, to nam pomaže da brže "uhvatimo sklad". Ovo može biti važno kada želimo brže postići učinak lekcije. Na primjer, vremenski smo ograničeni jer idemo na posao ili, kad se vratimo s posla, želimo popuniti rezervu snage.

Svi ovi faktori su bitni! Ali ne zaboravite da je glavno vježbati. A skup uslova koje imamo je sekundarni faktor. Sekundarni u odnosu na same aktivnosti. Kao što kažu u jogi: ako se osoba bavi jogom, onda vrijeme radi za nju, ako osoba ne vježba, onda vrijeme djeluje protiv nje.

Ne čekajte da se "zvijezde približe." Ne može se očekivati podudarnost svih uslova. A vi trenutno možete imati koristi od vježbanja.

Preporučuje se: