Kako Se Izvode Trikovi Na Klizanju

Sadržaj:

Kako Se Izvode Trikovi Na Klizanju
Kako Se Izvode Trikovi Na Klizanju

Video: Kako Se Izvode Trikovi Na Klizanju

Video: Kako Se Izvode Trikovi Na Klizanju
Video: 5 MAGIČNIH TRIKOVA I KAKO IH IZVESTI (tutorial) | Magic Leon 2024, April
Anonim

Jeste li kupili skejtbord i sada želite naučiti ne samo kako se voziti, već i izvoditi trikove poput "cool" skateboardera? To nije teško ako posvetite dovoljno vremena svojoj omiljenoj razonodi, savladate nove elemente i stalno usavršavate svoje vještine. U ovom članku možete pronaći upute za izvođenje najjednostavnijih skokova.

Kako se izvode trikovi na klizanju
Kako se izvode trikovi na klizanju

Instrukcije

Korak 1

Ollie

"Ollie" je osnovni i vjerovatno najlakši trik na ploči. "Ollie" je kada skateboarder skače iznad zemlje s daskom, a drugima se čini da je daska nekako zalijepljena za njegove čizme.

Ubrzajte na ploči, ali ne baš jako. Stavite nogu vodeće noge na sredinu ploče ili malo ispred. Stavite trkačku nogu na stražnju stranu daske. Lagano savijte koljena.

Sada morate izvršiti takozvani klik. To je oštar udarac u zadnji dio ploče. Odmah nakon što kliknete, odgurnite zemlju zajedno s pločom. Odgurnite se nogom za trčanje vodeći da morate povući dasku, odnosno nogom vodeće noge pomicati se gore-dolje po dasci. Zahvaljujući njemu stvara se "zalijepljeni" efekt.

Sada počnite sletjeti. Zapravo, ne postoji posebna tehnika za slijetanje na skateboard, ovu vještinu možete usavršiti samo stalnim vježbanjem. Stavite noge na zavrtnje za skateboard.

Korak 2

50-50 mljevenja

Budite prilično jaki na ploči. Postavite noge onako kako želite da budu za trik "Ollie". Vozite prilično blizu ruba na koji ćete skočiti.

Sada pogledajte mjesto na kojem želite skočiti, napravite pokret, približno kao za "Ollie", i skočite do ivice.

Da se spustite, idite do kraja ruba ili napravite "Ollie" do mjesta na kojem želite skočiti.

Korak 3

BS Pop je gurnuo

Ovaj trik je skok u kojem se daska ispod vas okreće za 180 stepeni, a vi ostajete nepomični.

Prije svega, upoznajte se sa skokom "Ollie" - on je osnova ovog skoka. Ubrzajte, postavite noge na dasku na isti način kao i za trik "Ollie".

Kliknite, isto kao i za "Ollie", ali ne kliznite nogom po dasci, već je ostavite u sredini. U trenutku kada daska klikne na tlo, povucite se stražnjom nogom i njome kontrolirajte rotaciju daske.

Korak 4

Kickflip

Ovaj skok je sličan "Ollie", ali neposredno prije slijetanja, morate okrenuti ploču. Stavite stražnju nogu na rep daske, a prednju u sredinu. Prednja strana bi trebala malo viriti.

Učinite sve na isti način kao kada skačete "Ollie", samo gurnite nogu ne gore, već gore i u stranu. U ovom slučaju, daska će vam se iskriviti pod nogama. Kad vidite da se daska potpuno okrenula, ustanite na nju i sletite.

I upamtite: sigurnost je na prvom mjestu! Sretno u učenju novih trikova.

Preporučuje se: